Speciaalzaak

Advies op Maat

Reparatieservice

Montageservice

Lampenier Goes Twaalfenhalf jaar zelfstandig

“Je kunt hier niet even snel door de winkel lopen om alles te zien, je moet écht de tijd nemen om door de lampen het licht te zien!” We hadden gehoord dat het 12,5 jaar geleden is dat Kees Schuchmann eigenaar is geworden van Lampenier Goes aan de Gasthuisstraat 4. De zeven jaren daarvoor was Kees hier al werkzaam als bedrijfsleider. Enthousiast vertellen Kees en zijn vrouw Soejati ons meer over hun verlichting speciaalzaak.
“We zijn de enige verlichting speciaalzaak in Goes en omstreken.” De crisis heeft heel wat zaken om laten vallen en ook Lampenier Goes heeft hier de gevolgen van gevoeld. “We zaten voorheen aan de Ganzepoortstraat 16, waar nu Van Dal Mannenmode zit. Vanwege de crisis in 2014 zijn we naar dit kleinere pand verhuisd”. Ze hebben er geen spijt van, want er is veel loop in de Gasthuisstraat. Bovendien was de winkel voorheen toch wel erg groot.
“Licht is emotie”, vertelt Soejati,”lampen zijn de sieraden van je interieur. Kleed je je aan, dan doe je als laatste je sieraden om. Zo werkt het met lampen ook. Heb je je woning aangekleed, dan maak je je interieur af met een lamp die daarbij past.”
Klanten die op zoek zijn naar een nieuwe lamp, komen vaak met een verhaal. Daar hoort een goed advies bij. Naast het zoeken in de winkel naar ‘de specifieke lamp’, zijn er stapels boeken om te laten wat er nog meer mogelijk is. Zo kan er eventueel een lichtplan gemaakt worden. Kees komt bij de klant thuis voor het monteren van de aangekochte lamp(en). “Wij maken de sfeer bij de klant in huis”, glimlacht Kees.
Het technisch aspect vindt Kees het leukst in het vak. Reparaties van lampen worden dan ook in de winkel door hem zelf uitgevoerd. Daarbij verzorgt Lampenier Goes voor veel ondernemers in de binnenstad de verlichting.
“Met ons assortiment proberen we voor ieder interieur en smaak een lamp aan te bieden. Daarbij onderscheidend te blijven, want iedereen kopieert elkaar tegenwoordig.”
Graag doen Kees en Soejati mee aan de verschillende activiteiten in de stad en met de straat Gastvrij en om de hoek. “Je moet het toch samen doen in de stad.” Zo komt er binnenkort weer kunst in de winkel te hangen voor de Kunstroute in Goes, Goes En-Passant. “Ook zo creëren we sfeer!”


Ga goed verlicht de feestdagen in

Verlichting bepaald grotendeels de sfeer in de donkere maanden. Vooral in de feestmaanden speelt verlichting in en om het huis een grote rol. Zodra de Sint vertrokken is uit ons land richten we ons allemaal op de kerstdagen waar het thema “licht” centraal staat. We vinden verlichting tijdens de feestdagen in allerlei vormen en beleving in ons interieur terug. De bekendste lichtbronnen tijdens de feestdagen zijn voor veel mensen vaak de kerstboom en kaarsen. Verlichting tijdens de feestdagen zijn vooral leuk en gezellig

Naast sfeerverlichting is het in ieder interieur belangrijk om goede en functionele basisverlichting in huis te hebben. Wanneer er goede basisverlichting in huis is, kan iedere vorm van sfeerverlichting vaak probleemloos aan het interieur worden toegevoegd. Met basisverlichting worden hanglampen, tafellampen, leeslampen en staande lampen bedoeld.

Wilt u ook goed verlicht de feestdagen in? Kom dan een langs bij Lampenier Goes. Lampenier Goes laat u graag zien hoe u, niet alleen tijdens de feestdagen, maar het hele jaar door uw huis sfeervol kunt verlichten. Lampenier Goes is dé lampenwinkel van Zeeland en geeft compleet lichtadvies waar sfeer, functie, interieur en ruimte hand in hand gaan.


Dim-to-Warm LED: een ander alternatief

Deze nieuwe generatie LED-verlichting biedt je de perfecte verlichting voor alle situaties. In dit artikel vertelt Lampenier Goes over hoe LED zich heeft ontwikkeld tot een veelzijdige lichtbron die in ieder huishouden een toegevoegde waarde kan zijn


Lampenier Goes in de media.

‘Sfeer verlichting is emotie en beleving’

 

GOES – Samen met zijn vrouw Soejati is Kees Schuchmann al jarenlang het gezicht van Lampenier, dé lampenwinkel van Goes. Vanaf 1999 werkte hij bij de franchiseonderneming en nam in 2006 de vestiging over.

Sinds 2014 betrekt het echtpaar een pand aan de Gasthuisstraat. Ook daar weten de klanten Lampenier inmiddels goed te vinden.

 

“Het wordt eerder donker, dus het seizoen is echt geopend”, vertelt Kees. Nadat door de crisis de verkoop wat terugliep ziet hij deze weer aantrekken. “Vorig jaar merkte ik al herstel en voor dit seizoen sta ik er positief in. We merken dat mensen weer bereid zijn om naar de winkel te komen en geld uit te geven. Wij willen ons onderscheiden met persoonlijke service en een stukje beleving wat we met onze verlichting aanbieden.

 

Sieraad

“Sfeerverlichting is emotie ”, vult Soejati aan. “Het draait om het zien, voelen en ervaren wat verlichting kan bepalen in je interieur. Wij staan voor kwaliteit en service naar de klant”. Naast de verkoop van een divers aanbod aan verlichting onderscheidt Lampenier zich door het aanbieden van een reparatieservice, bezorgen en ophangen van armaturen en het opstellen van lichtplannen. “Ook verkopen wij als één van de weinigen losse onderdelen”, vertel Kees. “Bovendien bieden we een testlichtservice, waarbij mensen een lamp tien dagen lang mogen uittesten en als deze niet bevalt terugbrengen”. Het laten maken van een lichtplan is kosteloos bij aanschaf van de armaturen bij Lampenier Goes en indien nodig komen Kees of Soejati bij de mensen thuis. “Vaak nemen de mensen een plattegrond of foto’s van hun nieuwe huis mee naar de winkel. Wij adviseren altijd eerst de meubels aan te schaffen en dan de verlichting aan te brengen. Verlichting is als een sieraad om je nek; het is dé manier om je interieur aan te kleden. We zeggen het ook altijd eerlijk als iets niet haalbaar is”.

 

Adam en Eva

Klanten kunnen in de winkel kiezen uit een breed scala aan lampen met uiteenlopende stijlen. Volgens Kees blijft industrieel toch de boventoon voeren, maar blijven er altijd mensen zijn die voor een meer traditionele stijl kiezen. “De klassieke verlichting met veel brons, stoffen kappen en kroonluchters wordt steeds minder en dat vind ik wel jammer. Wij blijven het echter aanbieden, ondanks dat er vanuit de leveranciers steeds minder aanbod is”. Sinds februari worden gloeilampen niet meer ingevoerd, maar Lampenier heeft nog veel op voorraad. “Zo lang de voorraad strekt kunnen mensen bij ons gloeilampen kopen. Veel mensen vinden gloeilampen mooier”, legt Soejati uit. “Bij demping bijvoorbeeld wordt het licht geler, terwijl de meeste ledverlichting dat nog niet doet en wat killer is. Op dit gebied zijn er veel ontwikkelingen en die houden we goed bij. We willen in onze winkel laten zien dat er meer is dan traditionele verlichting. We hangen bewust verschillende stijlen naast elkaar zodat mensen het verschil kunnen zien. Wij hebben unieke producten, zoals de Adam en Eva-poppen, waar toeristen uit heel Europa op af komen. Laatst kregen we zelfs een aanvraag uit Melbourne”.

 

Lampenier Goes – Gasthuisstraat 4 – 0113-270855 – www.lampeniergoes.nl[email protected]

 

Heeft u een vraag?

Stel vrijblijvend uw vraag over ons assortiment, verlichting of andere zaken

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.