Speciaalzaak
Advies op maat
Reparatieservice
Montageservice
Lichtbronnen voor elk type lamp

Bent u op zoek naar een nieuwe lichtbron? Er zijn verschillende soorten lichtbronnen waar u uit kunt kiezen. Met iedere lichtbron is het mogelijk om een andere sfeer te creëren. U kunt dus een bepaalde sfeer creëren in de woonkamer. Hier wilt u waarschijnlijk kiezen voor een gezellige en warme sfeer. Voor uw kantoorkamer kiest u een andere, praktische lichtbron. Hier wilt u waarschijnlijk een lichtbron die wat feller en helder licht geeft. Het is aan u welke soort lichtbronnen u wilt gebruiken in de verschillende ruimtes.

Bij ons zijn nog steeds de ouderwetse gloeilampen, hallogeen en TL te verkrijgen. Daarnaast hebben we een scala aan LED verlichting. Is uw nieuwsgierigheid gewekt? Bezoek onze lampenwinkel voor de juiste lichtbron voor uw interieur thuis of in uw onderneming.

Wilt u meer informatie en/of advies over onze producten en diensten? Neem contact op:

Terug naar overzicht

 

Bent u op zoek naar een nieuwe lichtbron? Er zijn verschillende soorten lichtbronnen waar u uit kunt kiezen. Met iedere lichtbron is het mogelijk om een andere sfeer te creëren. U kunt dus een bepaalde sfeer creëren in de woonkamer. Hier wilt u waarschijnlijk kiezen voor een gezellige en warme sfeer. Voor uw kantoorkamer kiest u een andere, praktische lichtbron. Hier wilt u waarschijnlijk een lichtbron die wat feller en helder licht geeft. Het is aan u welke soort lichtbronnen u wilt gebruiken in de verschillende ruimtes. U kunt kiezen voor verschillende soorten lampjes, bijvoorbeeld een kleine fitting (E14) of een grote fitting (E27).  Welke sfeervolle lichtbronnen zijn er allemaal, en wat kunnen ze? We zetten de lichtbronnen voor u op een rijtje!

Sfeervolle lichtbronnen voor elk type armatuur

Er zijn vele verschillende soorten lampen mét en zonder geïntregeerde lichtbron. De lichtbronnen zijn bepalend om de juiste sfeer te creëren in iedere ruimte van uw woning. De meest populaire lichtbronnen zijn de warme, witte lampen (2700 Kelvin). Deze zijn nog steeds verkrijgbaar in de ouderwetse gloeilamp en verkrijgbaar in LED. Er zijn zelfs lichtbronnen in LED met minder Kelvin en een lagere wattage. Deze lichtbronnen zorgen voor een warme, sfeervolle uitstraling in uw ruimte. U kunt een lichtbron sfeervol maken door de lichtbron te dimmen. Met een leddimmer, aan de armatuur, via de wanddimmer of op een afstandsbediening, kunt u de helderheid van de lamp aanpassen. Hierdoor kunt u zelf de sfeer in een kamer bepalen, bijvoorbeeld met dim-to-warm. Als u uw lamp dimt, wordt de kleur van de lichtbron warmer.

Een andere sfeervolle lichtbron is de drie-stappen lamp. Deze lamp schakelt in 3 lichtsterktes als u uw lichtschakelaar bedient.

Hulp nodig bij het vinden van je lichtbron?

Heeft u hulp nodig bij het vinden van een lichtbron en de juiste fitting? Welke lichtbronnen zijn er en wat kunnen ze? De beste lichtbron die u kunt hebben is een natuurlijke lichtbron zoals de zon. Naast het zonlicht zijn we voorzien van kunstmatige lichtbronnen. Denk hierbij aan gloeilampen, ledlampen, halogeenlampen en TL-lampen. Maar hoe weet u nu welke lichtbron u het beste kunt kiezen? Lees de volgende uitleg over de verschillende lichtbronnen die er zijn. Wellicht heeft u daarna een beter idee van de verschillende soorten lichtbronnen die er zijn en welke lichtbron het beste bij u past. Er zijn armaturen met vervangbare of niet vervangbare lichtbronnen.

Ledlampen

U heeft vast wel eens over ledverlichting gehoord, maar wat betekent het eigenlijk? LED is de afkorting van het Engelse woord Light Emitting Diode. De diode is een elektronisch onderdeel wat licht geeft. Ze zijn erg zuinig in gebruik. Hoe kan dat? Er wordt namelijk heel weinig warmte geproduceerd om een helder licht te creëren. Daarnaast worden de ledjes steeds sterker en is led te verkrijgen in verschillende lichtkleuren; Kelvin genaamd. Zo wordt de led warmer van kleur bij het dimmen van uw lamp doormiddel van dim-to-warm.  Dit maakt ledverlichting ideaal op verschillende locaties, waar u welke lichtbron wilt hebben. Deze lampjes gaan 15 tot 20 keer langer mee dan traditionele gloeilamp. Ledlampen zijn er in verschillende uitvoeringen. U kunt kiezen uit verschillende ledlampen, zoals de E27 (grote fitting), maar ook kunt u kiezen uit diverse spotjes in led!

Gloeilampen

Er zijn verschillende soorten gloeilampen. De gloeilamp werkt doormiddel van een gloeidraad die zodanig wordt verwarmd dat er licht ontstaat. Deze lampen worden ook wel kooldraad lampen genoemd.  Ledlampen geven op een andere manier licht dan gloeilampen. Hierdoor zijn de ledlampen een stuk duurzamer. De prijs van 15 gloeilampen staan gelijk met de aanschaf van 1 duurzame ledlamp. De meest verkochte lichtbron is de E27 (grote fitting)

Kelvin

Wie is Kelvin? Lord Kelvin, of terwijl de Engelse William Thomson, is de uitvinder van de kleurentemperatuur. Wat is Kelvin? Met Kelvin wordt de lichtkleur aangegeven. Hoe hoger de Kelvin, hoe witter het licht. De meest gangbare lichtsterkte, die wordt gebruikt is 2700 K.

Lumen

Wat is lumen? Het aantal lumen, uitgedrukt in lm, staat gelijk aan de lichtopbrengst van een lichtbron. Het belangrijkste om te onthouden bij lumen is ‘hoe hoger het aantal lumen hoe groter het lichtrendement’. 

Watt

Heel herkenbaar wellicht is de zoektocht naar de ‘watt’ op de verpakking wanneer u een nieuwe lamp gaat kopen. Bij de gloeilamp sprak men altijd over wattage, u wist precies welk licht u kon verwachten van een 40 watt lamp. Echter de wattage van een lamp zegt niets over de lichtopbrengst, maar het zegt iets over het stroomverbruik. Met een A++ energie label verbruikt de ledlamp maar 4 watt in tegenstelling tot een gloeilamp die 40 watt verbruikt, maar geeft toch hetzelfde licht. Sinds de introductie van de led en halogeenlamp spreekt men dan ook over Lumen oftewel het lichtrendement. 

Op de verpakking wordt nog steeds een vergelijking gemaakt met de wattage van een gloeilamp. Ook is het zo dat per fabrikant het lichtrendement enorm verschilt. Dit komt omdat er geen officiële richtlijnen hiervoor zijn. Elk merk heeft zijn eigen ‘recept’ wat leidt tot kleurverschillen ondanks dat de lamp hetzelfde aantal lumen bevat. Er wordt dan ook aangeraden om voor bijvoorbeeld een kroonluchter of spotjes alle lampjes van dezelfde fabrikant te kopen om zo kleurverschil te voorkomen.

Halogeenlampen

Naast de traditionele gloeilamp en ledlamp is nog een andere soort lichtbron, namelijk de halogeenlamp. Deze werkt weer net iets anders dan ledlampen en gloeilampen. Bij een halogeenlamp is een bol gevuld met halogeengas. Dit gas brengt de kleine deeltjes weer terug op de wolfraamdraad, waardoor de halogeenlamp een hoger rendement en langere levensduur heeft dan de ouderwetse gloeilamp. Led is wel weer een stukje zuiniger dan de halogeenlamp, omdat bij het omzetten van stroom naar licht minder warmte wordt geproduceerd. Hierdoor is led ongeveer 10 keer zuiniger dan een halogeenlamp. De halogeenlamp is goedkoper in de aanschaf, maar wel duurder in gebruik. Waar gebruikt u deze halogeenlampen voor? Als inbouwverlichting, decoratieve verlichting of leesverlichting.

Lichtbronnen kopen

Bent u momenteel op zoek naar de juiste lichtbron? U weet nu dat er verschillende soorten lichtbronnen zijn. Sommige zijn duurder in aanschaf, en sommige zijn weer duurder in verbruik. Bedenk waar u verlichting wilt ophangen. Met deze informatie kunt u een beslissing maken over welk van deze lichtbronnen het meest geschikt is in uw ruimte!

Lampenwinkel Goes

De juiste lichtbron is onmisbaar voor de sfeer in uw huis. Bij ons kunt u terecht voor het juiste advies. Wij zullen samen kijken welke lichtbronnen het beste bij uw situatie past. Met onze hulp kunt u in iedere kamer de sfeer bepalen die u het liefste heeft. Het is ook mogelijk om een lichtplan op te stellen op locatie of in de winkel. Neem hiervoor contact met ons op via onze website, e-mail of whatsapp. U bent van harte welkom in onze lampenwinkel, Lampenier Goes, in Zeeland voor een persoonlijk advies

Lampenier Goes onderscheidt door goed advies en kwaliteit. En dit zie je terug in de beoordelingen:

Copyright Lampenier Goes 2024 | Algemene voorwaarden | Privacy Policy | Realisatie: Steketee Online