Speciaalzaak
Advies op maat
Reparatieservice
Montageservice

Met goede verlichting valt of staat ieder interieur. Licht heeft invloed of de kleuren in uw huis en is bepalend voor de sfeer van een ruimte. Plafondlampen zijn een uitstekend voorbeeld van sfeerverlichting waardoor een ruimte gaat spreken.

Goed licht in uw badkamer of toilet? Meer licht in uw slaapkamer of woonkamer? Hier zijn verschillende soorten plafondlampen voor. Van praktisch tot sfeervol om uw kamer goed te verlichten, zowel dimbaar als in drie standen. Onderstaande afbeeldingen is een greep uit onze collectie. Bezoek snel on ze winkel!

Wilt u meer informatie en/of advies over onze producten en diensten? Neem contact op:

Terug naar overzicht

 

Met goede verlichting valt of staat ieder interieur. Licht heeft invloed of de kleuren in uw huis en is bepalend voor de sfeer van een ruimte. Plafondlampen zijn een uitstekend voorbeeld van sfeerverlichting waardoor een ruimte gaat spreken. Ook kunnen door de verschillende designs van plafondlampen mooie schaduwen gecreëerd worden op muren en plafonds. Plafondlampen zijn ideaal als basisverlichting. U kunt kiezen voor de plafondlamp in uw woonkamer, in uw keuken, in uw badkamer, in uw wc of in uw hal/gang.

Doordat deze lichtbronnen wat groter van formaat zijn zet u met de juiste plafondlamp een statement die bepalend kan zijn voor de sfeer in een ruimte. Zo kunt u door verschillende materialen en kleuren een andere sfeer in een ruimte laten ontstaan. Zwart staal zal voor een stoere industriële sfeer zorgen. Door het gebruik maken van lichte kleuren, natuurlijke materialen of hout, creërt u meer rust en zachtheid in de gekozen ruimte. Welke plafondlamp het beste in uw ruimte past hangt af van de sfeer die u wilt uitdragen. De grootte en de functie van desbetreffende ruimte bepaald welke vorm en soort plafonlamp u kiest

Welke stijlen plafondlampen hebben wij?

Lampenier Goes biedt een diversiteit van plafondlampen aan. Zo is er voor ieder wat wils! Over het algemeen is verlichting vaak een aanvulling op uw interieur en daarmee ook de interieurstijl. Wilt u een industriële uitstraling? Kies dan bijvoorbeeld voor een robuuste, zwarte plafondlamp in staal. Is uw inrichting meer modern? Dan past minimalistische en strakke verlichting goed bij uw interieur. Daar zijn mooie plafondlampen met ledstrips voor.  Een landelijk interieur wordt goed geaccentueerd door verlichting met warme kleuren en natuurlijke materialen, zoals riet, bamboe, hout en schelpen. Naast verschillende interieurstijlen is het ook slim om rekening te houden met de functionaliteit van een ruimte wanneer er gekozen wordt voor een lichtbron. Is de lichtbron dimbaar, of kiest u voor een 3 stappen variant? 

Landelijke plafondlamp

Een landelijk interieur wordt gekenmerkt door een natuurlijke uitstraling, gemaakt van natuurlijke materialen zoals riet, bamboe, hout, steen, schelpen en linnen. Zwarte plafondlampen kunnen goed aansluiten bij deze stijl. Als ze gemaakt zijn van bijvoorbeeld bamboe of rotan. Denk ook eens aan stoffen kappen met natuurlijke printen op maat gemaakt.

Moderne plafondlamp

Een modern interieur is vaak strak, minimalistisch, functioneel en is ruim opgezet waardoor er een luxe sfeer wordt gecreëerd. Plafondlampen die deze stijl goed complimenteren zijn dan ook vaak strak en minimalistisch. Door te kiezen van een uitgesproken design lamp maar je een statemant en krijgt de ruimte een mooie eyecatcher voor bijvoorbeeld in uw woonkamer of in uw slaapkamer.

Industriële plafondlamp

Al geruime tijd is een industrieel interieur ontzettend populair. Deze interieurstijl staat bekend voor de robuustheid en rauwheid die gecreëerd wordt door onafgewerkte materialen en donkere kleuren. Lampen die goed in dit interieur passen hebben veelal een strakke vormgeving en zijn gemaakt van onafgewerkte en stoere materialen zoals zwart staal. Ook lampen van glas of minimalistische draadlampen komen goed tot hun recht in dit interieur en versterken de beoogde sfeer. 

Plafondlampen voor in de woonkamer

Verlichting in de woonkamer is vaak variabel omdat deze verschillende functionaliteiten moet hebben. Zo kiezen veel mensen er bijvoorbeeld voor om boven de bank een fellere lichtbron te installeren zodat er ‘s avonds nog gelezen kan worden. Daarentegen is de basisverlichting in deze ruimte vaak weer wat warmer om hiermee sfeer uit te stralen. De plafondlamp in de woonkamer mag wat groter van formaat zijn en mag gezien worden. Het is een meubelstuk op zich!

Plafondlampen voor in de slaapkamer

In de slaapkamer willen we vaak rust en sfeer uitstralen. Naast leeslampjes mogen plafondlampen in de slaapkamer absoluut niet ontbreken. Plafondverlichting mag opvallen in deze ruimte als aanvulling op de aankleding van uw interieur. Het is fijn om in een slaapkamer ten minste één centraal lichtpunt te hebben, waarbij de ruimte naast sfeervol ook functioneel wordt. Bijvoorbeeld wanneer u zich klaarmaakt om de dag te beginnen. 

Plafondlampen voor in de keuken

Een keuken is een functionele ruimte. Het is belangrijk dat er een goede basisverlichting is die genoeg licht uitdraagt om lekker te kunnen koken. Maar plafondverlichting in de keuken mag ook meer dan functioneel zijn. In een keuken wordt geleefd en daar hoort ook een sfeervolle verlichting bij. Kies dan voor een plafondlamp in de keuken als aanvulling op uw interieur. Zo combineert u functionaliteit van één centrale lichtbron met sfeer. 

Plafondlampen voor in de badkamer

In de badkamer gelden andere regels voor verlichting. De ruimte is opgedeeld in verschillende zones. Dicht bij het natte gedeelte moet de lamp voldoen aan de IP67 waarde. Op 60cm verder van het natte gedeelte geldt de IP44 waarde en boven de 225cm afstand van het natte gedeelte geldt de IP20 waarde.

Waar badkamers misschien ooit vooral functioneel moesten zijn, zijn ze tegenwoordig veel meer dan dat. De badkamer is een ruimte waarin u tot rust kunt komen. Badkamers mogen aangekleed worden en een mooie plafondlamp hoort daarbij. Vaak wordt bij badkamerverlichting aan een spot of plafonnière gedacht maar een plafondlamp in de badkamer mag ook opvallen! 

Plafondlamp kopen

Welke soort plafondlamp u ook kiest, het kiezen van de juiste lichtbron is bepalend hoe de lamp het beste tot zijn recht komt. Zo zijn er opties voor diverse lichtbronnen. Denk hierbij aan ledlampen en spaarlampen. Bij ons zijn zelfs de ‘ouderwetse’ gloeilampen, halogeen en tl-lampen nog verkrijgbaar! Verschillende lichtbronnen hebben een andere uitwerking op uw interieur. Zo zorgt wit licht voor een wat koude, coolere of industriële sfeer. Waar warmer licht, zoals de naam wellicht al doet vermoeden, zorgt voor een warme en knusse sfeer. 

Lampenwinkel Goes

Verlichting is onmisbaar voor de sfeerbepaling en lichtinval in ieder huis. Het is erg belangrijk om aandacht te besteden aan de verlichting in uw huis. Wij begrijpen dat alle opties en mogelijkheden ook voor vragen kunnen zorgen. Bij ons kunt u daarom gratis terecht voor een vrijblijvend lichtadvies. Onze medewerkers zullen samen met u kijken welke verlichting het meeste geschikt is om de juiste ruimte te belichten.

Daarnaast kunt u bij ons terecht voor het maken van een lichtplan waarin we samen kijken naar de beste plaats voor verlichting in uw woning. Ook is het mogelijk om een lichtplan op te stellen op locatie. Neem hiervoor contact met ons op via onze website, e-mail of whatsapp. U bent van harte welkom in onze lampenwinkel, Lampenier Goes, in Zeeland voor een persoonlijk advies

Lampenier Goes onderscheidt door goed advies en kwaliteit. En dit zie je terug in de beoordelingen:

Copyright Lampenier Goes 2024 | Algemene voorwaarden | Privacy Policy | Realisatie: Steketee Online