Speciaalzaak
Advies op maat
Reparatieservice
Montageservice

Spots, spotjes of spot verlichting. Ze zijn er in verschillende soorten en maten en kunnen in vrijwel elke ruimte worden toegepast. Spots zijn ideaal om bijvoorbeeld een muur of canvas uit te lichten, maar kan natuurlijk ook gebruikt worden om een ​​hele ruimte te verlichten. De flexibiliteit en het keuzeaanbod maken de spots erg populair.

Een spot is een praktisch lichtpunt waarmee u objecten kunt uitlichten. Door de geringe hoogte zijn spots uitermate geschikt om de ruimtes waar u doorheen loopt van extra licht te voorzien. Onderstaand treft u een greep uit onze collectie.
Kom naar de winkel of neem contact met ons op.

Wilt u meer informatie en/of advies over onze producten en diensten? Neem contact op:

Terug naar overzicht

 

Spots, spotjes of spot verlichting. Ze zijn er in verschillende soorten en maten en kunnen in vrijwel elke ruimte worden toegepast. Spots zijn ideaal om bijvoorbeeld een muur of canvas uit te lichten, maar kan natuurlijk ook gebruikt worden om een ​​hele ruimte te verlichten. De flexibiliteit en het keuzeaanbod maken de spots erg populair.

Opbouwspot 

Dan zijn er opbouwspots, deze spots worden niet in maar aan het plafond gemonteerd. Dan hoeft u dus geen rekening te houden met het type plafond. Daarom zijn deze spots geschikt voor iedere ruimte in uw huis. Ze worden tegen het plafond gemonteerd waardoor de lampen altijd passen. Verder valt een opbouwspot meer op, waardoor het een decoratieve functie krijgt. Het voordeel van een opbouwspot is dat u een statement kunt maken in de gewenste ruimte in uw woonkamer, keuken, slaapkamer, hal/gang, wc, of badkamer.

Inbouwspots

Naast opbouwspots bestaan ook inbouwspots. Met inbouwspots bespaart u ruimte en creërt u meer ruimte op uw plafond. De inbouwspots kunt u op 2 manieren gebruiken: Vaak worden de inbouwspots gebruikt voor het creëren van een basisverlichting. Dan worden spots vaak boven raampartijen geplaatst. Functionele spots worden geplaatst waar gewerkt wordt of als leesverlichting. Let wel op dat er voor natte ruimtes andere regels gelden waar een spot aan moet voldoen!

Woonkamer Spots

Ook in de woonkamer kunt u verschillende spot verlichting gebruiken. U kunt de opbouwspot installeren. Hiermee kunt u gaan voor een rustige of juiste een excentrieke uitstraling in de woonkamer, afhankelijk van de opbouw die u kiest. Spots in de woonkamer kunnen ook ingebouwd worden. Dit geeft de woonkamer eerder een rustige indruk. Spotjes in uw woonkamer biedt weer een breed arrangement aan mogelijk opties.

Voor een gezellige sfeer in de woonkamer is het aan te raden om voor een iets warmere kleur spot te kiezen. In de woonkamer hoeft een spot niet altijd functioneel te zijn. Het is dus mogelijk om twee verschillende lichtgroepen te maken. Één groep inbouwspots, als basisverlichting, voor in het plafond om de woonkamer te verlichten. Een andere groep, functionele verlichting, boven uw salontafel, bank of bar, of als eye catcher. U kunt kiezen uit dimbare spots. De dimbare spots kunt u dimmen met een wanddimmer of op afstand. Een ander optie is de 3 standen spots.

Keuken spots

Spot verlichting in de keuken dient als functioneel licht boven uw aanrecht of boven uw kookeiland. Niet alleen boven het kookeiland maar bijvoorbeeld ook boven de eettafel kunnen spots functioneel en sfeervol licht geven. In de keuken is voldoende zicht nodig om te kunnen koken en te zien wat u eet. Doormiddel van de wanddimmer kunt u de dimbare spots op desgewenste lichtsterkte zetten. 

Een spot in de keuken kan ook direct worden geïnstalleerd onder de keukenkastjes, boven het aanrecht op een rails of boven het kookeiland. Hierdoor heeft u beter zicht op uw werkzaamheden in de keuken. Deze vormen van verlichting zijn ook te combineren. U kunt kiezen uit opbouwspots boven het kookeiland en spots onder de keukenkastjes. Verder kunt u kiezen uit spots op een rails in combinatie met een sfeervolle hanglamp. Een functionele, praktische, sfeervolle en ook nog eens aantrekkelijke combinatie.

Spots in de badkamer

Ook is de badkamer een goede plek om spot verlichting te gebruiken. Spots nemen weinig ruimte in waardoor u zich in deze relatief kleine ruimte minder snel bedrukt zult voelen. Let er wel op dat u de juiste verlichting haalt, niet alle spots zijn geschikt voor de badkamer. Let hierbij op de afstand van de verlichting tot het natte gedeelte! Dicht bij het natte gedeelte moet de spot voldoen aan de IP67 waarde. Op 60cm verder van het natte gedeelte geldt de IP44 waarde en boven de 225cm afstand van het natte gedeelte geldt de IP20 waarde.

Maak een lichtplan

Men plaats verlichting daar waar vraag naar is. Neem bijvoorbeeld de keuken: je zou natuurlijk het hele plafond, op iedere vierkante centimeter, vol kunnen hangen met spotjes. Het nadeel is dat je te veel overlappende lichtstralen krijgt. Plaats daar waar u de functionaliteit van de spot nodig heeft. Bijvoorbeeld boven uw aanrecht, kookeiland of onder uw keukenkasten. Maak hiervoor dus een lichtplan, weet waar u de spots wilt plaatsen en waar deze nodig zijn voor de juiste lichtopbrengst. Heeft u een eettafel in uw keuken staan? Dan kunt u kiezen om boven de eettafel een combinatie te maken van sfeerlampen met spots.

Een goed lichtplan maakt u door uit te tekenen waar u in huis licht nodig heeft. Dan gaat u kijken waar welke activiteiten in huis zijn om te verlichten. Hier plaats u de basisverlichting. Waar u de functionele verlichting wilt hebben hangen en waar sfeerverlichting. De basis van licht worden vaak doormiddel van spots opgevuld. Daarna worden de accenten van sfeerverlichting toegevoegd.

Spots kopen

Bij het aanschaffen van de perfecte spot is het belangrijk dat er rekening wordt gehouden met de juiste inbouwmaten. De juiste inbouwmaat zorgt ervoor dat er voldoende ruimte is voor de bedrading. Het zou sonde zijn als de spot te klein is, waardoor de spot uit het plafond kan vallen. Houdt u daarom rekening met de benodigde diepte en inbouwmaat van de spot.

Verder kunt u rekening houden met hoe vaak u de lampen zou moeten verwisselen. Led spots zullen een gemiddelde levensduur van 15.000 tot 20000 branduren hebben. Dit staat gelijk aan ongeveer 15 jaar. Dat zorgt ervoor dat u lang kunt genieten van de lichtbronnen die u heeft, en voor lange tijd geen nieuwe spots hoeft aan te schaffen.

Lampenwinkel in Zeeland

Wilt u spot verlichting kopen? Of zou u graag een keer zelf willen zien uit hoeveel soorten en maten spots u kunt kiezen? Neem hiervoor contact met ons op via onze website, e-mail of whatsapp. U bent van harte welkom in onze lampenwinkel, Lampenier Goes, in Zeeland voor een persoonlijk advies. U kunt hier, met hulp van de professionaliteit van de medewerkers, bepalen welke spot het beste bij u past. 

Lampenier Goes onderscheidt door goed advies en kwaliteit. En dit zie je terug in de beoordelingen:

Copyright Lampenier Goes 2024 | Algemene voorwaarden | Privacy Policy | Realisatie: Steketee Online